Skip to main content

Corona veilige events zijn onze topprioriteit

Weeral een stapje dichter, er werden versoepelingen aangekondigd. Weliswaar op datum van vandaag 19/05 nog zonder specificaties, de effectieve eventprotocollen zijn nog niet geschreven. Het is voor velen dus ook nog even koffiedik kijken over hoe de bedrijfsevents er in de praktijk moeten uitzien. We merken ook heel wat vragen op bij onze klanten en wij hebben al wel wat antwoorden.

Hoe pakt KonseptS het aan?

Wij volgen nu alvast het horecaprotocol voor events die we uitvoeren voor de versoepelingen van 9 juni en projecten die we schrijven voor de maanden nadien. Hopelijk volgt het eventprotocol snel en kunnen we de vragen van onze klanten nog gerichter beantwoorden.

Events op bedrijventerreinen gaan door op privéterrein en hebben eigenlijk geen specifieke regels. Een apart “Bedrijfsevenementenprotocol” bestaat er niet. Het CERM, Covid Event Risk Model is ook niet van toepassing voor bedrijfsevents op privéterrein blijkt nu na rondvraag. Het CERM dient voorlopig enkel voor events op openbaar terrein met een publiek-en privé karakter.

Er wordt voor bedrijfsevents vooral gerekend op het gezond verstand en het volgen van de algemene Corona Richtlijnen (10 geboden) zoals handhygiëne, looproutes, afstand houden, mondmaskers dragen enz.

Als een bedrijf beschikt over een eigen Corona bedrijfsprotocol dient dat te worden gevolgd.

Wel is het aangewezen voor events met catering om het op dat ogenblik geldende horecaprotocol te volgen, in afwachting van een echt vernieuwd eventprotocol.

Een apart Corona plan in uw algemeen veiligheidsdossier

Wat we wel zeker weten is dat veiligheid altijd voorop moet staan en dat regels te volgen zijn. Daarom zetten wij massaal onze expertise in en stellen we bij elk project een veiligheidscoördinator aan. Dat was ook al voor Corona ons stokpaardje. Veel mensen weten namelijk niet u bij elk evenement verplicht een veiligheidsdossier moet kunnen voorleggen.

Aan dit veiligheidsdossier voegen wij nu een apart Corona plan toe. In functie van het event analyseren we de situatie en zetten daar juiste actieplannen tegenover. Dit kan uitmonden in een apart sensibiliseringsplan, hygiëneplan, seating plan, crowd-management plan, handhavingsplan, procedure besmette personen enz.. Als organisator is het namelijk altijd uw verantwoordelijkheid te kunnen tonen op welke manier de veiligheidsrisico’s in kaart werden gebracht en wat er werd gedaan om deze zo laag mogelijk te houden.

Op 2 en 3 juni staat ons allereerste 100% live event terug op de boeken. En we zijn er klaar voor. Met onze jarenlange ervaring weten we bovendien als geen ander hoe we events momenteel naar best vermogen moeten uitvoeren met alle externe onduidelijkheden die er zijn.

Wilt ook u een bedrijfsevent organiseren?

Onze experten staan voor u klaar. Aarzel niet ons te contacteren en ring the KonseptS bell!