Skip to main content

Events organiseren: de nieuwe realiteit

De wereld is sterk veranderd. En dat is des te meer een reden om verbinding te creëren via een evenement. Maar de impact van de pandemie, oorlog, inflatie en tekorten op de arbeidsmarkt is ook in de eventbranche sterk merkbaar. Locaties zijn snel volgeboekt en er is schaarste van materialen en personeel waardoor prijsstijgingen (vaak tot dertig procent) onoverkomelijk zijn. Bovendien vraagt de preproductie veel meer inspanningen om in tijden van schaarste alles mooi geregeld te krijgen. Maar hoe kan je hier dan op anticiperen?
Wel, een proactieve aanpak en een flexibel eventconcept winnen aan belang. Begin ruim op voorhand met je evenement te plannen zodat de nodige boekingen kunnen gemaakt worden. Voorzie een reservebudget en werk samen met een wendbare partner die mee kan schakelen bij veranderende omstandigheden.
De creativiteit van event consultants is vandaag belangrijker dan ooit. En sterke partnerships ook. Twee sleutels waar wij met KonseptS sinds 2007 op inzetten en die vandaag helpen om te anticiperen op de nieuwe realiteit.
PS: in het artikel ‘The new reality for clients and the event industry’ wordt dit onderwerp heel mooi uitgelegd.