Skip to main content

Zin om het ultiemste kerstfeest te organiseren? KonseptS denkt met je mee!

Dreaming of a white Christmas? Bij KonseptS dromen we van nog veel meer, want Kerstmis, en bij uitbreiding ook Nieuwjaar, is niet toevallig een van onze favoriete feestjes! Daarom stellen we je graag de kerstavond van onze dromen voor. Of je nu een klein gezelschap of juist een grote groep wilt verwelkomen, met onze tips wordt jouw kerst er gegarandeerd eentje om niet snel te vergeten. Lees mee en kom alvast in de stemming!

All I want for Christmas is food

You heard that right! Want laten we eerlijk zijn: onze liefde voor lekker eten hoeven we tijdens de kerstdagen niet onder stoelen of banken te steken. Bij KonseptS kennen we het belang van een heerlijke maaltijd maar al te goed – het stemt je gasten niet alleen tevreden, maar biedt ook kansen voor net dat beetje extra entertainment. En hoewel er geen alledaagse Vlaamse kost op tafel hoeft te komen, mag een kerstmaaltijd toch zeker traditioneel zijn. Ben je van plan een groot gezelschap uit te nodigen? Serveer het diner dan op een lange houten tafel met allerlei special touches, zoals gepersonaliseerde kerstballen als ‘naamkaartjes’, het bestek in een kerstsok, nepsneeuw, etc. Kook je zelf? Zorg dan zeker dat je menu niet te complex wordt en oefen van tevoren alvast hoe je alles het beste klaarmaakt. Of kies voor ‘zen’ en schakel een professionele cateraar in.

Have yourselves a pretty thrilling Christmas

Rol de rode loper maar uit! Een groot gedeelte van je kerstfeest draait namelijk rond decoratie, verlichting en beleving, want juist die details zorgen voor de ultieme setting. Boek daarom een magische locatie, regel een warm welkom, maak ruimte voor een gezellige activiteit zoals curling of ijskarten en huur een sneeuwkanon in voor het perfecte winterwonderland! Over wonderland gesproken: als je op zoek bent naar een origineel kerstevent, waarom dan geen eigen kerstmarkt bouwen? Boek foodtrucks met traditionele kerstsnacks, zet buiten een flink aantal vuurkorven neer, huur een kerstman in en regel feestelijk geklede bediening om glühwein en winterse cocktails rond te brengen. Vergeet ook de kerstelfjes en Rudolf het Rendier niet! Wil je je gasten graag entertainen met iets tastbaars? Dan is een gezellige kerstworkshop misschien je ding. Wat dacht je van een workshop rond het maken van kerstkransen, feestelijke cadeauverpakking of seizoenspralines?

Je gasten verrassen met een seizoensdrankje?
Schenk eens een winters kunstwerkje voor ze in, zoals een alcoholvrije Glühwein op basis van kaneel, jeneverbes, honing en appel-kersensap. Drankjes mét een vleugje alcohol die meteen aan de winter doen denken, bevatten vaak smaken van gember, kaneel, citrus en kruidnagel. Meng dit met een kruidige drank zoals Amaro Montenegro of wat ginger ale, en je hebt een echte winter winner te pakken. Zin in iets zoets? Pimp je chocolademelk met een speciale afwerking, zoals mashmallows, Oreo’s, Mikado-stokjes, chocoladebolletjes en – natuurlijk – slagroom.

Rocking an awesome Christmas tree

Over decoratie gesproken … een indrukwekkende kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken! Hoewel De Boom niet voor iedereen het meest belangrijke onderdeel van kerst is, is een mooi gedecoreerde boom voor ons toch sfeermaker nummer 1. Niet alleen woonruimtes, maar ook kantoren, inkomhallen, openbare gebouwen en tuinen zien er meteen helemaal anders uit. Het geheim van een goede kerstboom? Dat is ongetwijfeld proportie. Heb je een grote ruimte tot je beschikking, regel dan zeker een kerstboom die die ruimte mooi invult en vanuit elke hoek zichtbaar is. In kleinere ruimtes doen kleinere kerststukjes, lichtjes of tafelboompjes het dan weer prima.

It’s the most wonderful tune of the year

Een kerstfeest is een kwestie van sfeer, sfeer, sfeer. Naast het eten en de decoratie is muziek natuurlijk een belangrijke sfeermaker die zeker niet mag ontbreken. Maak zelf een mooie playlist op Spotify of haal je klassieke kerstcd’s uit de kast. Veel mensen kijken lang uit naar de gezelligheid van deze periode en kerstliedjes zorgen voor een instant kerstgevoel. Gooi je het liever over een andere boeg? Dan zijn een dj, een live band, een playlist met alleen instrumentale kerstmuziek, of een vermakelijke karaokeset misschien een optie?

kerstdecoratie Konsepts

Let it go, let it go, let it go

Het overkomt veel mensen die met goede moed aan de organisatie van een feest of event beginnen: door al het geregel vergeet je te genieten van wat er om je heen gebeurt en ben je alleen nog maar bezig met rondrennen om het anderen naar hun zin te maken. Zonde, vinden wij! Onze tip is dan ook: verlies jezelf niet in de stress en laat de feestdagen af en toe op hun beloop. Relax. Niemand is perfect, dus wees mild voor jezelf (het is tenslotte Kerst! J). Fijne feestdagen!

Kies je liever voor de ultieme zorgeloosheid? Ben je op zoek naar een spraakmakend kerstevent en zit je verlegen om originele ideeën?
Ring the KonseptS jingle bells