Skip to main content

Tips voor een origineel bedrijfsevent in de herfst

We wuiven de zomer vaarwel en zetten koers richting… de herfst! Zie je op tegen de kouder en korter wordende dagen? Daar weten wij wel raad mee. Want de herfst biedt niet alleen kleur en sfeer, maar bovendien ook een paar mooie gelegenheden om feest te kunnen vieren. Zo maakt Sinterklaas zich alvast op voor zijn overtocht naar onze streek of kun je griezelen met je collega’s tijdens een heuse Halloweenparty. Maar je kunt even goed je eigen draai geven aan je feest: door een mooi uitgewerkt themafeest te organiseren, bijvoorbeeld. Lees hieronder onze tips voor onder andere een spetterend – of, met een haardvuurtje erbij, knetterend – Halloweenfeest of Sinterklaasfeest!

Back-to-work

Je merkt het aan de toenemende drukte op kantoor: de vakantieperiode is over & out. Het ideale moment voor een back-to-work-teambuildingactiviteit. Want al die mooie, spectaculaire, of grappige vakantieverhalen vormen de ideale basis om de onderlinge banden nog eens aan te halen. En daar is heus niet altijd een grote investering voor nodig. Organiseer in de nazomer of vroege herfst een leuke activiteit of een feestje om de collega’s weer samen te brengen. Maak er iets speciaals van! Denk bijvoorbeeld aan een speeddate-lunch: iedereen wisselt binnen enkele minuten zijn of haar verhalen uit met een collega en eet tegelijkertijd een lekker hapje. Of organiseer een uitgebreidere lunch waarbij vakantiefoto’s getoond worden, en combineer dit met een mooie herfstwandeling. Genoeg ideeën om een stevige teambasis te leggen voor het drukke najaar!

Halloween

Dit uit Amerika overgewaaide feest wordt steeds populairder in de Benelux. Kinderen vinden het maar wát interessant (want: je in alle vrijheid mogen verkleden als een griezel + snoep eten tot je er net niet ziek van wordt = dolle pret). Heb je eerder zin in een volwassen variant van dit feest voor je bedrijfsevent in de herfst? Halloween is een prima gelegenheid om in stijl te kunnen vieren, en dat idee staat en valt vooral met de juiste details. Begin je thema al met een griezelige uitnodiging en verwelkom je gasten met een classy Bloody Mary. Bestel een donkere chocoladetaart waar bij het snijden ‘bloed’ (aardbeienconfituur) uit sijpelt, of serveer je drankjes of gerechten op de golvende mist van droogijs. Op zoek naar origineel entertainment voor je Halloweenfeest? Schakel een illusionist in. Met dat beetje extra mysterie kun je je collega’s een magische beleving én heel wat mooie herinneringen aan je bedrijfsevent bezorgen.

Halloween Freaky Clowns groep klein

Themafeest met herfstgevoel

Past dat stijlvolle gegriezel toch niet helemaal bij de huisstijl van je bedrijf of het doel van je event? Ga dan voor een themafeest dat je helemaal kunt afstemmen op je noden, én de tijd van het jaar. Zo zou je kunnen kiezen voor een receptie met een herfstkleurenthema, waarbij je zorgt dat alle decoratie en versnaperingen in mooi rood, oranje, geel, bruin en groen worden tentoongesteld. Dit mag uiteraard terugkomen in een eventuele dresscode. Verder zou je ook een unieke dessertproeverij kunnen creëren met een Sugar&Spice-thema, waar je met typische herfstvruchten en -kruiden zoals appel, peer en kaneel eenvoudig een zoete draai aan geeft. Alleen al voor de geur het overwegen waard! Of geef je collega’s als teambuilding een avondje onder de sterren cadeau – met gekaramelliseerde appels direct van het vuur, een heerlijk glas warme cider of chocolademelk. Ook voor een themafeest in Great Gatsby-stijl is het een prima seizoen: whisky bij het haardvuur, elegante outfits met lange handschoenen voor de dames en een sfeervolle locatie.

Labyrint wandeling Qlick

Sinterklaas op het werk

Sinterklaas blijft een leuk, en niet te missen feest voor jong en oud. Het kan klassiek, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer variaties op het traditionele Sinterklaasthema georganiseerd. Onze tips voor het bezoek van Sint en piet? Gooi het eens over een andere boeg wanneer je een Sinterklaasfeest voor je bedrijf organiseert. Met animaties en activiteiten die met Sinterklaas te maken hebben, maar tegelijkertijd op-en-top vermaak bieden tijdens je familiedag. Denk bijvoorbeeld aan een korte muziekcursus waarbij kinderen een Sinterklaasliedje leren spelen op toffe instrumenten, een dj-workshop kunnen volgen of los kunnen gaan op een silent disco. Of laat ze in een circusworkshop kennismaken met de waaghalzige kunstjes van Zwarte Piet! Daarbij kunnen ze les krijgen in het jongleren met pakjes, op ‘dakranden’ (touw) lopen, op stelten moeten balanceren, etc. Sluit de middag of avond af met een onvergetelijke slotshow, waarin de kinderen hun ouders laten zien wat ze geleerd hebben! En over de ouders gesproken: vergeet ook hen niet in de watten te leggen, want niemand wacht graag urenlang in een kaal hoekje tot het kinderprogramma eindelijk afloopt. Zorg voor grote tafels met decoratie en lekkers waar ouders gezellig kunnen samenzitten, en geef ook hen iets te doen, te bekijken of te bewonderen.

Een succesvol Sinterklaasfeest? Lees onze tips & tricks.

  • Regel een échte Sinterklaas. Denk bijvoorbeeld aan zijn accent, kleding, leeftijd, en of deze Sint wel echt een kindervriend is.
  • Vermijd lange wachtrijen bij bijvoorbeeld de ontmoeting met de Sint en regel voldoende animatie.
  • Bedenk van tevoren hoe Piet er in jouw omgeving het beste uitziet. Zwarte Piet, Witte Piet, Roetpiet, Regenboogpiet? Overweeg de gevoeligheden.
  • Vergeet de ouders niet!

Sinterklaas op familiedag

Wil je Sinterklaas graag op passende wijze ontvangen in je bedrijf? Of zie je wel wat in een stijlvol griezelfeest?
Wij gaan graag met je na welk event bij je bedrijf past. Just ring our bell!