Skip to main content

Benieuwd welke tips op onze menukaart staan? Wij serveren ze graag!

Er was eens een tijd dat het eten op een event gewoon eetbaar moest zijn en, met wat geluk, zelfs lekker. Gelukkig zijn we die kleurloze fase inmiddels voorbij – dineren draait nu niet alleen om smaak, dat vinden we ondertussen een evidentie, maar vooral om beleving! Daarom zijn de creatievere cateraars steeds vaker bezig met het ontwikkelen van speciale dinerconcepten. Met wat animatie en unieke ideeën bezorg ook jij je gasten een onvergetelijke ervaring. Benieuwd welke tips op onze menukaart staan? Wij serveren ze graag!

Het Levende Bord

Een moderne manier om je gasten entertainment te bieden tijdens het eten, is met Het Levende Bord. No worries, daarmee bedoelen we niet dat het servies je begroet en je bestelling opneemt (alhoewel dat misschien ook handig kan zijn), maar een dinertafel die met animatie en projectie ‘tot leven wordt gebracht’. Verwondering en beleving gegarandeerd! En dat dankzij de bewegende elementen die op tafel geprojecteerd worden en de passende  geluidseffecten. Je gasten zullen tot en met de laatste kruimel geboeid blijven. Uiteraard zijn ook de gerechten om duimen en vingers bij af te likken.

Jouw bedrijfsverhaal vertellen

Een bedrijfsevent mag dan uitmonden in een flink feestje, dat feestje is pas echt geslaagd als je ook je zakelijke doelstellingen niet uit het oog verliest. Moet dat een lange, saaie speech zijn die gasten tijdelijk uit hun sfeerbeleving trekt? Absoluut niet, want met een creatieve twist breng jij je bedrijfsverhaal naar de tafel. Dit kun je doen via filmpjes en animaties op tafels en muren, maar ook door de catering volledig af te stemmen op je concept. Onze creatieve kronkels vinden het heerlijk om daarmee aan de slag te gaan. Zo organiseren we binnenkort in samenwerking met WITTI Group een bedrijfsevenement voor een aardappelverwerkingsbedrijf, waarbij de hapjes geserveerd worden op een transportband – gebaseerd op de echte transportband die ingezet wordt in het verwerkingsproces van de aardappels. En voor een bedrijf met de naam Qlick presenteerden we kaaskroketjes in muizenvallen. Hecht je als bedrijf veel waarde aan duurzaamheid? Waarom dan geen hapjes serveren die de gasten van hun eigen hand kunnen eten of likken? Succes gegarandeerd en het milieu vaart er wel bij.

Wat als …

Het is niet alleen een komisch tv-programma, ook bij je catering kan de vraag ‘Wat als …’ leiden tot hilarische maar ijzersterke concepten. Wat als homeopathie een bewezen werking had? Dan serveren we onze frisdranken en water toch gewoon als ‘wijn’ en ‘bier’? Wat als ‘de mug’ niet alleen mensen zou redden, maar ook een gerecht zou zijn? Dat kan leiden tot een breed scala aan snacks van insecten. Wat als drugs snuiven legaal was? De gasten mogen het uittesten met het inhaleren van chocolade. En wat als wijn een medicijn zou zijn? Dan zouden je gasten van hun drankjes kunnen nippen via een infuus. Je begrijpt het: hoe gekker, hoe liever, maar verlies nooit de kwaliteit van je catering uit het oog.

Foodgadgets

De technologie staat niet stil, en gelukkig maar! Want met de ontwikkeling van uiteenlopende gadgets in de horecawereld is eten haast tot entertainmentkunst verheven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een machine die jouw gezicht perfect uitgelijnd in het schuim van een kopje koffie print? Jawel, de Selfieccino kan het! En bij de kinderen tovert de pannenkoekenprinter een lekker stukje fantasie op hun bord.

Denk verder dan de tafel lang is

Nu we het toch over alternatieve maar vermakelijke cateringconcepten hebben: we willen je aanmoedigen om niet alleen out of the box te denken, maar die box ook gewoon eens bij het oud papier te zetten. Als je namelijk verder kijkt dan de tafel lang is, kom je ongetwijfeld tot unieke ideeën die helemaal bij jou, je bedrijf en je gasten passen. Laat je gasten fysiek in beweging komen met allerlei randactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een sappentrapper (fiets jezelf richting gezond sapje) of een grasbar (groener kan een drankje niet worden). Of schaf de tafel en stoel volledig af, kies voor een groene optie en neem je gasten mee naar buiten, bijvoorbeeld voor een walking dinner door een boomgaard waar je letterlijk zelf je eten oogst. Daar plukt iedereen de vruchten van!

Zin gekregen in meer?

Om ieder feestje en event uniek te maken, leren we je graag beter kennen. Zo kunnen we samen een speciaal concept bedenken met een absolute wow-factor die niet alleen een feest is voor de smaakpapillen maar ook voor de beleving op je event.

You know the drill:

RING THE KONSEPTS BELL!