Skip to main content

Plant-Axis zet de bloemetjes graag buiten … en dat vooral binnen

Een feestje bouwen, dat doe je niet alleen. Eventbureau KonseptS bundelt daarom graag de krachten met andere vakspecialisten om van jouw event een succes te maken. Ditmaal nemen we een kijkje bij Plant-Axis, een leverancier uit Sint-Truiden die bedrijven en (bedrijfs)evenementen in heel België van de mooiste bloemen en planten voorziet.

KonseptS werkt al jarenlang samen met Plant-Axis. Carla Jans, die samen met haar partner Filip Kenens zaakvoerder van Plant-Axis is, blikt terug: “Ons bedrijf bestaat bijna twintig jaar. Aanvankelijk waren we actief in de distributie van een waterabsorberend substraat voor kamerplanten, een middel dat potgrond kan vervangen. Na een poos besloten we daar ook interieurbeplanting en het onderhoud ervan bij te doen, specifiek voor bedrijven, en dat sloeg meteen aan. Beetje bij beetje hebben we dat segment uitgebreid. Toen we bovendien steeds vaker de vraag kregen of we onze groene vingers ook voor events wilden inzetten, tja, toen beseften we dat ook daar een markt voor is!”

Vazen met kerstballen Plant-Axis

En dat is maar goed ook, want Carla en haar team hebben daarmee helemaal hun niche gevonden. “Voor de events werken we het liefst samen met eventplanners, want dat zorgt meteen voor een duidelijke briefing,” zegt Carla. “De aantallen, locatie, stijl, het kleurenthema en het budget, dat zijn allemaal dingen die je liever meteen op een rijtje hebt om je werk goed te kunnen doen. KonseptS is in dat opzicht een superpartner om mee samen te werken. Vlekkeloze briefings, een duidelijk doel voor ogen en transparant in hun communicatie: een vruchtbare bodem om ons groene ding te kunnen doen!”

Kerstbomen

Het drukste seizoen voor Plant-Axis is … volop bezig. “Dat zal voor KonseptS ook wel merkbaar zijn, want in het najaar vinden de meeste bedrijfsevenementen plaats,” legt Carla uit. “En we treffen ook al volop voorbereidingen voor de grote decemberdrukte, wanneer je overal kerstbomen ziet opduiken. Zowel kunstbomen als levende, ons team levert ze bij bedrijven en events en helpt met de opbouw en aankleding. Na afloop halen we alles weer op.” We durven te betwijfelen of er daarna een welverdiende rustpauze in zit voor Plant-Axis. “Ik vrees dat je gelijk hebt, komend voorjaar willen we immers een extra hal gaan bijbouwen,” zegt Carla, “want de vraag naar kwaliteitsvolle interieurbeplanting en eventvoorziening blijft toenemen! En dat is natuurlijk alleen maar goed (en groen!) nieuws.”

Kerstboom Plant-Axis
RING THE KONSEPTS BELL!