Skip to main content

Evenementen voorzien van de juiste muzikale noot én schwung, dat doet Sonny Vande Putte.

Een feestje bouwen, dat doe je niet alleen. Eventbureau KonseptS bundelt daarom graag de krachten met andere vakspecialisten om van jouw event een succes te maken. Ditmaal smeren we onze stembanden met een warme kop koffie in de studio van Sonny Vande Putte, zanger en bandleider die menig event van de juiste muzikale noot én schwung voorziet.

Vijftien jaar ervaring op het podium

Al ruim vijftien jaar zingt Sonny op professioneel niveau. Of de sleet er dan al op zit? Dat dacht je maar. Een blik op zijn agenda (en die van ons!) leert dat er maar weinig vrije gaatjes zijn. Alleen al in samenwerking met KonseptS staat Sonny ruim twintig keer per jaar op het podium, en naast zanger en entertainer is hij ook nog eens vocal coach en runt hij tegelijkertijd meerdere muzikale projecten. “Het is een fulltime job met veel variatie,” zegt Sonny. “Mijn favoriete muziekgenres zijn vooral pop en rock, maar ik verdiep me eigenlijk graag in zoveel mogelijk verschillende muziekgenres. Het is vooral met mijn band Aces dat ik vaak te vinden ben op bedrijfsevents die KonseptS organiseert.”

Sonny Vande Putte op bedrijfsevent KonseptS

Elk event is uniek

Kruipt er voor zo’n muzikale duizendpoot dan niet veel tijd in het repeteren? Sonny: “Met sommige projecten wel, zoals met mijn Queen tribute band, Mother Mercury, maar tegelijkertijd heb ik ook een project dat bijna exclusief op improvisatie berust. Maar het doel is altijd hetzelfde: je publiek raken en in de juiste mood brengen.” Natuurlijk is ook het ene event het andere niet – zingen op een huwelijksfeest verschilt nogal van entertainen op een personeelsfeest. “Elk event is uniek, die onvoorspelbaarheid voelt heerlijk,” vindt Sonny. “Als zanger wil ik dat ook uitdragen, maar daarbij is een piekfijne voorbereiding voor de band en mij wel cruciaal. Dat is trouwens precies wat ik zo fijn vind aan het samenwerken met KonseptS: Sophie en haar team geven altijd een uitgebreide briefing en doelstelling, maar geven ons tegelijkertijd ook de vrijheid om die in te vullen op onze manier.”

De meeste events die Sonny met KonseptS uitvoert, vinden overigens in de herfst en winter plaats. “Ideaal, want de vraag naar zangers kent vaak een piek in de zomer. Met de bedrijfsevents van KonseptS kan ik ook in de herfst en winter mijn muzikale ei kwijt.”

En hoe mag de toekomstmuziek van Sonny klinken? “Het is misschien niet echt spannend om te horen,” zegt hij lachend, “maar op dit moment doe ik mijn werk gewoon heel graag. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, en het mag eigenlijk blijven lopen zoals het nu loopt! Klinkt dat goed?” Wij denken alvast van wel! Want living the dream, daar kunnen de meeste mensen natuurlijk alleen maar van dromen. Rock on, Sonny!

Sonny Vande Putte op event KonseptS

RING THE KONSEPTS BELL!